Mere om placering af forstærkeren på scenen

By on apr 29, 2015 in Tips og Tricks | 0 comments

Følgende er naturligvis helt irrelevant hvis du bruger in-ear.

Jeg har eksperimenteret en del med placering af højtalere bagved, til siden og foran, ved siden af monitor pegende op mod mig selv….

Her er et par konklusioner, som kun råder dig til, at du eksperimenterer med det der passer bedst til dig, dit gear, scenen, og dine egne præfererencer. Men vigtigste lektion er, at du med fordel kan have et par forskellige idéer i baghovedet, når I stiller op og laver lyd.

  • Når jeg i bandsammenhæng spiller med 2 kabinetter i stereo (enten 2 stk 1×12” eller 2 stk 2×12”), placerer jeg helst et kabinet foran, ved siden af monitoren pegende skråt op mod mig selv, og ét kabinet skråt bagved ligeledes pegende skråt opad. Det giver en fed stereo effekt og blander bedre med monitorlyden.
  • Når jeg har brug for at have begge forstærkere eller kabinetter bagved, beder jeg om lidt af guitarlyden i monitoren. Det giver mere samling på lyden!
  • Hvis jeg har mulighed for det, stiller jeg kabinetterne direkte på scenen uden at de er vinklet eller står på en kasse. Sådan lyder kabinetterne tit bedst, og giver mest kontant bund. Til gengæld skal jeg så arbejde mere med afstanden fra kabinettet til min egen position på scenen. For tæt på kabinetterne give for lidt top – for langt fra giver for meget. Er gulvet hårdt, ruller jeg et stykke tæppe ud foran højtaleren. De reflektioner der kommer fra gulvet, lyder generelt IKKE godt.

Hver dag er et nyt scenarie, når du ikke bruger in-ear. Derfor må du desværre forvente at der skal arbejdes med opstilling på alle jobs.

God fornøjelse!

Post a Reply

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>